OL/US-535 – Všech Svatých, zřícenina Prešpurk

22. 4. 2016

Vrch Všech Svatých, OL/US-535, 480m leží nad obcí Petrohrad na pomezí Ústeckého a Středočského kraje mezi obcemi Kryry a Jesenice. Název a kótu jsem nenašel na papírové mapě KČT ani na mapy.cz, ale v navigační GPS mapě TOPO Czech PRO jsou název i kóta uvedeny.

Výstup není náročný. V Petrohradu lze parkovat bez problému u zámku, kde je v současnosti psychiatrická léčebna, odtud je to na vrchol cca 600m po červené značce. Cesta je lemovaná kamennými obelisky a pak prochází kolem statku s velkým stádem krav, které se nechají zblízka pozorovat. Pak už stoupá k vrcholu. Je tam kaple, zvenčí opravená,ale uvnitř dost poničená, a přístřešek i stůl pro unavené poutníky. Ze samotného hradu zbyla stěna s okny a kamenné schodiště, po kterém jde vylézt na pěknou vyhlídku. Je nutné pohybovat se dost opatrně, protože schodiště ani vyhlídka nemá zábradlí (jde o výšku kolem 6-8m).

Anténu jsem si  postavil jako obvykle v podhradí. Aktivoval jsem tentokrát jako trojitou aktivaci - GMA OL/US-535 - Vrch Všech Svatých, OKFF-1421 - Háj Petra Bezruče a zřícenina Prešpurk, WCA OK-01197.

Celkem 69 QSO, z toho 2 QSO na 30m, zbytek na 40m.

Do GMA jsem nahrál deník celkem třikrát, jako tři "unique" reference.