DA/SX-145 – Reicheltberg + DA/SX-143 – Spitzberg

... okolím Seiffen - dva DA/SX

28.3.2016, 1. aktivace dvou vrchů v okolí Seiffen

Reicheltberg DA/SX-145, 741m měl být původně druhý z naplánovaných dvou vrcholů na dnešní den, ale někde se stala chyba a díky špatně zapsaným souřadnicím  nás navigace vedla stále někam do údolí, což jsem zjistil až později..
Nemám totiž v Garminu pro Německo mapový podklad a tak při takovéto chybě se může stát nalezení vrcholu (někdy i správného kopce) v terénu docela adrenalínovou záležitostí 🙂
Na jednu stranu jsou Němci důslední ve značení cest, a na rozcestích byly sem tam i mapy s pozicí, ale zase nebyly nikde značené cesty k vrcholu. Tak jsem si říkal, že je nejspíš zajímají procházky jako takové a ne nějaké kopce. Ty zajímají nás blázny kopečkáře 🙂
No nakonec jsme s XYL společnými silami s pomocí map na rozcestnících a navigace udávající jenom směr vrchol našli..
Pod vrcholem Reicheltberg je pěkná vyhlídka se stolem, je to krásné klidné místo, pokud tedy zrovna nefouká tak jako nám, my jsme se raději šli schovat za stavbu na vrcholu - zřejmě vodárnu. To znamená, že vrcholový kámen je zřejmě u vodárny za plotem.

Tentokrát pro Němce smůla - z 10 QSO ani jeden DL, pásmo ticha bylo tentokrát docela velké - odhadem přes 500km.

10 QSO@40m

 

 

Pak jsme se vraceli na vrch Spitzberg - DA/SX-143, 713m, za normálních okolností snadno dostupný vrch z parkoviště (souřadnice dole).
Mezi těmito dvěma vrchy je ovšem docela hluboké údolí, které jsme tedy překonávali znovu nazpátek. To už nás ale tentokrát nepřekvapilo 🙂

Od parkoviště je to - za normálních okolností - cca 2km na vrchol s převýšením 80m. Až k začátku lesa po asfaltové silnici, u lesa je mapa a stůl, pak po lesní cestě.
Na vrcholu je zajímavý posed, ze kterého se dá i vysílat, já jsem na něj jen přigumicukoval vertikál, takže dipól měl tentokrát docela slušnou výšku.

20 QSO@40m

 

 

Parkování pro aktivaci DA/SX-143 je možné zdarma na 50.6508750N, 13.4457933E u paneláku, bez problému s místem.

Oba kopce jsme zvládli na jeden zátah, takže jsme nikde jinde parkování nemuseli hledat.
Vypadá to ale, že v Seiffen to s parkováním není až tak jednoduché. Nakonec tahle varianta byla sice náročnější, ale z hlediska auta daleko klidnější.